Dobrodosao na forum

Ja nisam nesto iskusan imam fotoaparat tek 6 meseci ali mogu da te ispravim u nekim stvarima
Da li si u manuel modu ili auto? U auto modu si ogranicen fotoaparat bira sve za tebe pa ne mozes uvek da dobijes sliku kakvu si zeleo,tako da ako oces bolje slike idi na manuel ako vec nisi
Ona slike su ti poprilicno mutne,tj nisu ostre koliko mogu da budu,vidim da na slikama koristis f9 ili f11,slobodno otvori blendu do kraja povecaj shutter speed,slike ce ti ispasti mnogo ostrije
Onda sleece gledaj da drzis fotoaparat ravno,treca slika je poprilicno kriva,to se da ispraviti u programu nekom ali sto bi trosio vreme za nepotrebne stvari
Onda za ovo ne znam da li znas ali nauci kako da pravilno drzis fotoaparat,meni su se ruke tresle mnogo u pocetku samim tim i mutne slike,dok nisam naucio kako da ga drzim pravilno
E i jos jedna stvar,promeni kit objektiv,kit objektiv je dobra stvar za pocetak,imam ja neke slike koje volim sa kit ali cim pocnes da slikas vise shvatices da to nije to,u zatvorenom je blago reci katastrofa ako nemas blic ukoliko oces iole kvalitetnije slike
To je to od mene,nemoj za nista da se ljutis,samo ti govorim da bi pomogao sve ovo