Cela Nikonova trenuta gama je veoma mudro postavljena, D610, D750, Df, D810, D4s. Nema sudaranja, nema uletanja u prostor, cak su i cenovno lepo razgradjeni. Sve je to ok.
Od D750 se ocekivalo da bude baby D4s, kao sto je nekada D700 bio naspram D3(s), ali to ovaj put nije slucaj i jasno su diferencirali proizvode, stavise toliko da nema preteranog razmisljanja da li bi ovaj ili onaj mogao da sluzi svrsi, vec se sve tacno zna. Entrylevel D610, performanse D750, mnogo megapiksela D810, fullpro D4s i kraj.
Licno sam ocekivao da ce makar trazilo na D750 biti kao kod velike brace, a ni u snu nisam ocekivao da ce shutter kod "akcione" kamere biti limitran na 1/4000.
I to su mi bukvalno jedine zamerke na aparat. Ne smeta mi ni tilt ekrana, ni 24mpx (prezive se toliko veliki fajlovi), ni sto je plastican (iako tvrde da je zaptivenost ista kao kod D810), prezivecu cak i raspored komandi i izgled tela kao kod D610.
Ali tacno znam za koje potrebe meni treba aparat i sta mi tacno treba od njega, para za D4(s) nemam, a postavljam samom sebi vec duze vreme pitanje da li odabrati D3s ili D750 i nadao sam se da ce po predstavljanju aparata karte da idu u korist D750, ali nisam siguran. Cekam testove ili da mi dodje u ruke, s' tim da bi ovo drugo vise voleo u sto skorije vreme da se desi, a ne da cekam kao ozebo sunce.