Ali DSLR je prosto moćniji u svakom smislu u samom startu od kompakta.
Tyler, oko toga ne treba ni da diskutujemo, da je obrnuto ja prvi ne bi vucarao citavu skalameriju, vec bi se zadovoljio "dzepnim formatom"...sto inace nekad i radim.
Postavljac teme, nas novi drugar, mora prvo sebi da odgovori koliko je spreman da krene u DSLR vode, sto zbog finansija, sto ostalog.
Bogu hvala, te danas moze covek i dobar entry DSLR da kupi za pristojne novce. Tu se slazem i Smarko je dao primer, ne treba siriti raspravu...s jedne strane.
S druge strane, daj setite se svi koliko je tema otvarano i to samo na nasem forumu, gde su ljudi(uz duzno postovanje) trazili, molili za pomoc, ocekivali cudesa u dva-tri odgovora.
"Imam XY svotu novca, najvise me zanima fotografisanje XYZ motiva, nisam nikad drzao kameru u ruci, ali ja to mnogo volim, sta mi predlazete?"...naravno, uvek ce dobiti neki predlog, mozda i poslusati i nikad vise na forum pojaviti nece. Razocarenje, frustracija, ipak otkrivena ljubav prema biciklizmu...ko ce ga znati?
Pazi, kad te neko ozbiljno pita, sta je bolje DSLR ili kompakt kakav god bio...prvo sto bi se upitao je, cekaj razumes li ti razliku izmedja dva navedena, sem gabarita?!
Ljudi koji barem malo imaju iskustva, nece postaviti takvo pitanje.
Nema dva dana, pitala me koleginica, ruskinja, jer zna da se bavim fotografijom za savet. "Kupila sam Nikona s dva objektiva(preporucio joj prodavac, bio na akciji), ako mozes da mi objasnis cemu sluzi veliki, a cemu mali??!" Provali, "veliki i mali", znaci ona nije znala ni kako se nazivaju ta "dva"...pa jos treba i da se menjaju po potrebi.
Evo ne pomerio se ako lazem. Sta sad ja njoj da kazem, odakle da pocnem...pa jedva je jadna uspela bateriju da napuni.
Jel' bolji DSLR?? Pa naravno, tu barem ne treba polemisati.
p.s. Ja se izvinjavam pokretacu teme, mi volimo ovako nekad da se zanesemo i bude nam lepo
Ne bi voleo da se bilo koji pocetnik, kao ni sam pokretac oseti prozvanim.
Glupih pitanja nema i svi su dobrodosli, kao sto je uvek bilo i bice na ovom forumu