Pozdrav svima!
Trebala mi bi pomoc nekog ko ima iskustva u ovome oko formiranja cijene. Naime, dobio sam ponudu da fotografisem cipele u jednoj radnji u gradu. Nakon 20-30 probnih fotki dosli smo otprilike do onoga sto bi vlasniku odgovoralo. Znaci radi se o klasicnom fotkanju proizvoda na bijeloj pozadini.
E sad, prvo nam je ponudio (meni i kolegi koji me je predlozio za posao i koji bi mi pomagao sa cipelama) 1 evro po modelu cipela. A za svaki model idu po 3 fotografije iz razlicitih pozicija.
To mi je sve izgledalo sasvim ok, obzirom da mi je ovo prvi takav posao, nikada nisam nista fotkao za novac. 1 evro mu je kao najvise sto moze da odvoji, jer je navodno prosli puta placao foto studiju mnogo vise, plus im je davao cipele u kompenzaciju.
Problem je nastao zadnjih 10-15 minuta kad je poceo da mijenja cijenu. Kao zbunio se, ovih 1 evro sto je pominjao po modelu je ustvari placao tom foto studiju. Da ne duzim vise, na kraju je nesto racunao na digitronu i ponudio nam 100 evra za sve modele cipela, a to je cirka 300, znaci oko 900 fotografija.
Moj problem je bio sto nisam znao koliko da trazim, ali ovo ispada nekih 12-13 dinara po fotografiji, sto je izuzetno malo. Da sam ja licno sklapao taj posao, ispalio bih ga i otisao, ali nisam zbog kolege. Rekao sam samo da cu jos da javim.
Dakle interesuje me da li je neko od vas fotografisao nesto slicno i koliko su vam placali za to?
Hvala unapred!