Očekivao sam konkretne cifre. A izostale su. Pitam se zašto?
Koliko košta nov 16-35? Evo ja ću Ti reći koliko košta 17-40L - 450€ u oglasima.
Dalje, 24-105L se sada NOV prodaje za 650-750€. Koliko misliš da mogu da dobijem za polovan (savršeno očuvan, podrazumeva se)? Koliko me košta 24-120VR?
Isto pitanje i za 70-200. I tu ćemo da se zadržimo. Ta cifra je dovoljna da odvrati svakog.
A gde je razlika do 4500€? Pa u ostatku objektiva.
Što se 135-ice tiče, hahahahaha, pa sve su iz Tanzanije! Nemoj i Ti sad ko neki članovi, da rečenice završavaš sa "majke mi".
Pozajmi od tih "zadovoljnih" tu 135-icu, pa nam okači ovde neku fotku na f/2 - f/2.8. Verujem da bi aberacije (i to i lateralne i longitudinalne) mogao da ukloniš samo tako što uradiš C/B konverziju. Ne pomaže ni urođenički ples, veruj mi na reč.
Možda je ona valjala nečemu u doba D200, D300... na današnjim aparatima je presmešna. Porediti to sa 135L je... ne znam... smejurija.
A 85-ica L... ona se ne kupuje zbog brojanja piksela. Razumeo sam da Ti je to jasno, čitajući izlaganje o Nikonu 58mm 1.4. Međutim, izgleda da to ide kako kad odgovara. I naravno da je tih 2/3 blende dovoljno različito.
Pozdrav