Dobrodosao ti nama na forum
Verovatno si vec primetio, da smo mi skupina skromnih foto amatera, koji gaje ljubav prema ovom lepom hobiju.
Tu i tamo, dodje se do neke kinte, pazari se kamera i koje "staklo". A kad se grdni iskljocamo, mi se sretnemo ovde kod "Ljube u kafance", te raspredamo o tim istim fotkama...sta valja, sta je moglo bolje...sta je krs. Kad naidjemo na problem, pitamo, savetujemo jedni druge. Na primer, da si ti pitao, posto si nov na forumu:"Kako da okacim x fotografija u jednom postu?", neko bi se vec nasao ko bi te uputio ili rekao, to ide ili ne ide. Epilog, em si se izmrcvario, potrosio svoje dragoceno vreme, em nisi uspeo ono sto si naumio. 'ajd' i to na stranu, mada verujem da ti je vazno, doveo si nas u situaciju da se 99,99% ljudi na forumu pita i pored hvalospeva koje si naveo o sebi, koj' mu je!?
Iskren da budem, dovoljno je bilo da ti pozelim dobrodoslicu i zavrsim post s jednom recenicom. Al' ko veli, 'ajde nov je clan, pa da razmenimo misljenja...iz vise razloga.
Govoriti dobro o sebi nije hvaisanje uopšte niti je skromnost vrlina!
To su ustaljene dogma koju ponavljate a najgora je ta da treba da imamo veliku dozu skromnosti što je takođe idiotizam.
Smatram sebe skromnom osobom, da li je to vrlina ili negativna osobina, nemam pojma...ipak, smatrati "skromne" ljude idiotima je u najmanju ruku neukusno, na stranu sto se ne poznajemo.
Istina je istina, makar bio jedini koji je govorio, a laž će ostati laž pa makar je svi ponavljali u glas.
Slazem se u potpunosti! Istina je i da si nagrdio ovaj forum kao niko do sada...
To što se vi držite političke korektnosti je jedan od najvećih ljudksih grehova jer vas je strah da govorite iskreno i u lice drugoj osobi,
političarima ili bilo kome sa epoletama ili nekom poltronu sa pozicijom u društvu.
Politika me zanima kol'ko i "lanjski sneg", a politicari kol'ko i Karleusa. Da imam nameru i potrebu da se nekom "uvlacim" verovatno ne bi kacio svoje fotografije i bio spreman na kritike ostalih clanova, vec bi se uclanio na "Military.com"...kad si vec kod "epoleta".
Većina vas će koristi bele rukavice i izbegavati direktnu konfrontaciju mišljenja ako je potrebno jer vas je strah od promena i za ličnu sigurnost.
Samo razmenjujemo misljenja, znaci nista licno...
Dok vi spavate, mi se borimo za sve vas iko niste ni svesni toga!
Moram opet da priznam da si u pravu...ni jednog momenta nisam bio svestan da se ti(vi) borite za mene(nas). Mozda patim od insomnie, pa mi nece san na oci, a mozda je i ta tvoja(vasa) borba
nedovoljno efikasna da dopre do svih koji su "zeljni" nekog boljitka.
I zbog toga sam ja zaista i slobodan kao ptica jer ne dozvoljavam da me sputavaju ukorenjene dogme, šta ko misli o meni, jer se zna da se iza najboljeg Pastuva diže prašina.
Veoma mi je drago zbog tebe, sad ti zaista verujem po pitanju skromnosti.
Tu sam izreku čuo od jedne cure inače Bosanke u Londonu jako davno kada su me neki "naše muškarčine" uzeli na zub da ogovaraju javno a da me nisu ni poznavali lično, samo zato jer sam bio i ostao miljenik svih cura a oni ostajali praznih ruku jer su sirovine.
Pa tako im i treba kad su skromni...naravno, verovatno su se vodili onom starom:"Bolje k.... u ruci, nego p....na grani"
Sada se zapitajte kakve ovo veze ima sa svim onim fotografijama ali ima jer se sve to nalazi u vašim odgovorima ili između crta.
Ne znam na koje fotografije mislis!? Ako si zeleo nesto da okacis, imas ikonicu na levoj strani, gde pise "Umetnite sliku". U slucaju da se ne snalazis, slobodno pitaj...
Za kraj, moram da priznam da si zaista uspeo da "probudis" forum, na ovaj ili onaj nacin nebitno je...
"Kada je sujeta prisutna onda dolazi do gordosti, svađe. Nije nesreća što mi imamo suprotna gledišta, jer se stvar mora sagledati sa više strana. Ali često kod nas dolazi do onog što nije razlika u mišljenju. Toga se moramo osloboditi. Ako budemo tolerantniji, onda ćemo moći da shvatimo i to gledište drugoga. Ne da ga usvojimo ako nije dobro, ali da ga shvatimo da ne dođe do mržnje i ovog što nas cepa i deli."
Patrijarh Pavle
Zelim ti laku noc i ako si voljan, nov pocetak...nije ovaj forum bas toliko los, zavisi samo s koje ga strane posmatras!
Pozdrav
Bole