citam forume i znam da ih nema u svim serijama jer sam hteo da pazarim jednu masinu ali ipak sam se predomislio jer mi je zahebano, Apple servis mi je daleko i skupo da se smaram oko toga ...
LG je zahebo stvar, a i Apple jbg, sam dizajn je doveo do toga .... mislim da su u servisima u Srbiji na nekim modelima lepili trake preko tih otvora na monitoru gde ulazi prasina u slucajevima gde nisu stavljali nove monitore ili reparirane , vidim da i u ovim novim iMacovima postoji isti problem, ali je manji jer su malo promenili dizajn ....
ne znam na sta mislis kada kazes na sigurnost OS-a, koliko znam, od kada ja koristim Mac os x a to je jedno pet godina, samo jednom ili dva puta sam procitao da je nadjem propust koji je oskoricen, ... nasao na netu da od 1982 do 2010 bilo je ukupno 13 virusa
Dzobs je pokupio ideju za OS sa GUIjem kada je posetio xeroksove labaratoriej u Palo Altu ... MAc OS sa GUIjem je izasao 1984, za razliku od ostalih sistema iz tog doba koji su bili sa komandnom linijom (MS tada koristio DOS), Windows izbacuje GUI valjda 1985 ... znam da sam i Win 95 pokretao iz DOS pa odatle pokrenes Win95 GUI, tek je od Wina 98 GUI krenuo bez DOS-a ...
i jedni i drugi su krali ali da nije bilo Dzobsa pitanje bi bilo da li bi danas koristil GUI, eto, on je video to kao korisno i prakticno i odma poceo da forsira .... tu je ukro i foru za misa ...
e sad ovo za iPod to ne znam ... mada sam takve strvari citao i za iPad da ga ukrali od HPa, ovog onog ....