Ne znam sad kakva je situacija, ali pre nesto manje od godinu dana, pri povratku sa ture obilaska vojvodine, u noci bez punog meseca, svratio sam i do ovog Zamka. Kao i svi drugi Kasteli Vojvodine jos jedan u nizu razocarenja kako je nesto ovako prepusteno zubu vremena i pre svega nemarnom stanovnistvu.
Izmedju ostalog da potvrdim, nije zivela unutra porodica, vec jedna starija baka alkoholicarka. Sad trenutno ne znam kakva je situacija, ali znam samo da sam u tom trenutku bio odlucan da obidjem celo izdanje Kastela, pa sam cak bio uporan i kucao sam na njena vrata (bocna leva strana Kastela od ulice) odlucan da udjem i da napravim par portreta sa stanovnikom ovakvog mesta, koji gle cuda je bas to vece, kao i mnoge druge veceri bio u blagoj komi od alkohola.
Tako da samo morao da udjem sa druge strane Kastela, na stranu gde je krov bio propao skroz. Ovo je jedan od najrizicnijih kastela za obilazak, jer u svakom trenu krov je mogao da se srusi. Na dosta strana je pisalo obavestenje da je objekat pod video nadzorom, da je u vlasnistvu Francuske firme i pod pokroviteljstvom Evropske unije... Sve u svemu, obilazak se sveo na par prostorija, a obustavljen je onog trena kada sam naleteo na blokiran put od greda sa krova. Ovo je bio onaj losiji deo zamka, deo od stepenica i glavnog hodnika nazalost nisam uspeo da doprem.