Na dodeli diploma, malo sam fotografisao. Kao pocetnik, bio sam stegnut, prvi put fotografisem svecanost, nemam iskustva , npr gde da stanem, kako da podesim aparat, pa sam uradio sledece:
1) stavio sam na AUTO mod (posto nemam iskustva)
2) mislim daje ovo bio OK ugao snimanja, tj gde sam stao, i ovaj fotograf sto je slikao za pare je stao tu, a ja nekako pored njega sam se uglavio. Tako da su diplome bile prema nama okrenute.
3) od 30ak slika, na vecini se koristio njegov interni blic
e sad neka pitanje za bracu po fotoaparatu koji su iskusniji od mene. dobar deo slika je OK ispao, neke su fenomenalne, neke su izasle van fokusa. Na AUTO modu dugme ima dva hoda, tako da je on fokusirao pre neko sto je slikao. Neka mala pitanja, sugestije:
1) jel OK sto sam stavio da bude AUTO mod? da nije bilo bolje da ja stavim 1/60 a on sve ostalo?
2) da li bi bilo bolje da sam stavio u nekom drugom modu da fokusira samo preko centralne autofokusne tacke? onda bi sve slike bile fokusirane na studenta koji uzima diplomu?
3) Da li sam trebao malo da cucnem dok sam slikao? tj, u kojoj visini treba da bude fotoaparat? u visini ramena studenta?
4) neki savet?

5) gde bi mi bila greska sto je prva slika izasla iz auto fokusa