Naravno da insistiram na objašnjenju i naravno da ne verujem u sve što pročitam, jer se često to nešto ne poklapa sa onim što vidim. Konkretno, ja ne znam gde su oni našli tolike aberacije na N24-70, baš me zanima?
Drugo, ja sam naveo konkretnu tvrdnju s Tvoje strane da "C 50-ice nemaju šta da traže pored N...", a sad vidim navodiš da C nije bolji. Pa niko nije ni rekao da je bolji, nego Ti tvrdiš da je mnogo lošiji, a ja se pitam u čemu? Meni je sve to isto, a razočaranje dolazi otud što sam očekivao da nakon toliko godina Nikon napravi staklo koje je jasno bolje od 100 godina starih objektiva, poput C50 1.4 i N50 1.4D. Međutim, od toga se nije desilo ništa. Ili Ti misliš da je to - to i da ništa bolje od toga i nije potrebno?
Dakle, ja oštrinu Canona na 1.4 doživljavam i tretiram kao "prolaznu" i isto važi i za N. Znači, može ponekad da se upotrebi, ali to jednostavno nije dobro. Ja vidim prostora za napredak i nije mi jasno zbog čega N to nije unapredio praveći nov objektiv, kao što je uradio sa 50-icom 1.8G?
Što se tiče ovih "udaraca ispod pojasa brendu...", neću to da komentarišem uopšte. Ja samo imam protiv da se bilo šta kvalifikuje kao nešto "mnogo bolje", onda kada to nema nikakvog rezona, niti za to postoje bilo kakvi argumenti, bilo gde. Ako nešto ne volim, to je onda tvrdnja da je "nešto neuporedivo", a nalazi se u istoj kvalitativnoj klasi, a posebno ne pozivanje na neke bogapitaj fantomske CA, koje nije registrovao ni jedan test, osim Tebe druže. Ljutio se, ne ljutio, činjenica je da u manje/više svakoj temi nabrojiš set G prajmova (24, 28, 35, 50, 85) kao nešto što Canon nema, a da može da primiriše Nikonu. Kada Ti dam kontraargument, na osnovu onoga što sam video sa svih tih objektiva, izuzev C 28-ice koja bi zaista mogla da bude obnovljena, onda ispada da sam tvrdio nešto drugo, a nisam. To što neki C nije bolji od N parnjaka, nije ništa strašno i po meni je očekivano. Međutim, kada čovek čita Tvoje postove, stiče se utisak da objektivi nisu postojali dok ih N nije napravio u G varijanti. Preteruješ, eto toliko.
Ti dobro znaš da je potezanje DxO argumenata rezervisano za Tebe, jer im Ti bespogovorno veruješ.
Zato i pitam - ako im veruješ, kako to da se oni ne slažu po pitanju CA sa Tobom? Eto, to mi nije jasno?
Pozdrav