Ovo su moje početničke fotografije.
Iskreno, nisam još ni počela da učim. Tek sam zakoračila u svet DSLR-a, i nisam imala mnogo vremena da istražujem po netu, kako bih učila o tehnici, niti da fotografišem. Ali želim da kačim svoje radove, kakvi god da su, kako bih uz kvalitetan savet naučila nešto, jer nemam od koga da učim, sem putem interneta,
Da li je dozvoljeno "iseći" glavu, kao u prve 3 slike? Dok sam fotografisala, nisam razmišljala (prosto je očigledno ), ali sad kontam.
Evo sad i zvanicno dobrodosla
Dozvoljeno je sve sto ti kao umetnik mislis da je ok, ali ako to umes da opravdas, tj. ako to ima neku svrhu, poentu...
Tehnicki gledano secenje temena glave kod portreta skece paznju na lice, takodje secenje oboda sesira, kacketa i sl. tako da je to skroz ok sto se mene tice.
Da se razumemo ne bih da pemetujem, ja sam amater takodje, koji mnogo cita i vezba i sve ovo pisem po svom nahodjenju i ovo je licno misljenje...
Kod prve fotke je promasen fokus cini mi se...
Treca iz serije mi se najvise dopada zapravo bas bas mi se dopada samo imaj na umu da ostavis vise mesta na onoj strani u koju model gleda, i bila bi odlicna, probaj da ponovis i videces...
Kod ove poslednje bi bilo bolje da si u njihovom nivou bila, malo vise cucnes, mada je i ovako dobra...
u napred se radujem novim fotkama, pozdrav.