Nemoj se uopste brinuti za sujetu, vec sam nekoliko puta spomenuo da stvarno nemam sujete sto se toga tice. Tebi hvala puno za komentar
Cuo sam jednom dobar komentar, dobru fotografiju ne treba objasnjavati (zasto, kako itd...). Ipak, moram pojasniti par stvari
- Prasina na senzoru... ovo najvise krivim svoj monitor koji vec duze merkam da menjam (mozda su i moje oci u pitanju)
. Cak i sad, vidim samo prasinu na IMG_0041.jpg sto je bio cist propust. Na ostalim sam popravio sve sto sam video prilikom obrade. Planiram da pazarim Dell 2713h ili 2711, ali polako, nece mi napraviti pare i imam druge prioritete trenutno
- Nisam znao da su brodici van mode
Ovo su ipak i turisticke fotografije, uklanjanje tih stvari bi mi vise licilo na manipulaciju. Definitivno cu vise razmisliti o motivima sledeci put.
- Sve vreme sam razmisljao o horizontu dok sam fotkao, pa i prilikom obrade. Ja stvarno ne vidim nijednu fotografiju da je "dead center". Nije tacno na trecini u vecini slucajeva, ali iskreno nisam ni znao da bas mora da se meri u santimetar.
- Stub stena, tacno je da nisam dobro iskoristio to... iskreno, i sam sam imao osecaj da nisam iskoristio taj potencijal jer sam imao osecaj da je tu dok sam bio tamo, ali nikako nije "leglo kako sam zamisljao".
- Poslednje tri, definitivno nije isla duga ekspozicija, ne znam odakle ti to
To je fotkano iz ruke, nije ni mogla duga da ide. Sto se tice horizonta, jedini nacin da se bas spakuje na trecinu jer bio drugaciji format fotke. Te fotke su nastale sa lokacija gde je bilo tesko pomeriti se i birati kadar. Izmedju opcije da menjam format, ukljucim nepotrebne detalje koje sam kropovao, padnem sa litice ili da priblizim blago horizont sredini (i dalje mislim da nije bas dead center) izabrao sam poslednju
Iskreno, hvala za kritike!