Pa shodno tome, ako ću da teglim telo veličine APS-C i objektive tu negde iste veličine i da platim skuplje, onda koji moj ja to radim kad za manje para mogu da kupim APS-C sistem koji će mi ponuditi bolji kvalitet fotografije?
Kao prvo telo EM-1 uopste nije veliko, za nijansu je vece od em5 koji je video si i sam baš malen, i to je veci za grip otprilike, sto znaci da kad turis opciono grip na em-5 eto ti ista sprava kao em-1 .... i dalje je sve to minijaturnije od bilo kog APS tela, a racunaj da ce EM1 da leži u ruci jedno 5 puta bolje od tih entry APS-c dslr aparata.....ali svejedno, nije fora u telima koliko u objektivima, izvoli nadji mi odgovarajuce akvivalente sledecim staklima, ali da budu i opticki ekvivalenti, pa ces da vidis da je prosecan sistem sa 4-5 objektiva u torbi pa jedno 50% tizi i gabaritniji u APS dslr aromi nego li u mikro aromi....pazi, ovo su sve opticki ozbiljna stakla koja ti navodim
12mm f2.....minijatura, metalno telo ......130 grama
17mm f1.8......minijatura, metalno telo ...... 120 grama
45mm 1.8 .....minijatura, plasticno telo, jeftin a ostar kao zilet ..... 116 grama
75mm 1.8 .......nije baš minijaturan, ni lagan, ni jeftin, ali jeste kompaktan .....300 grama.
zumovi
9-18mm ( ekv 18-36mm ) .....totalna minijatura, 150 grama.
75-300mm ( ekv 150-600mm ) ......prilicno kompaktan za žižu koju daje....420 grama
Pazi , naveo sam ti stakla koja svi koji rabe mikro treba da imaju, ima ih jos za poredjenje kolko oces ali neka ovo bude okvir, a ti sada uzmi pa uporedi sa APS ekvivalentima.