Nemam ni ja nesto puno iskustva. Slikao sam mozda desetak svadbi i to uglavnom kao drugi fotograf, jer me zvao jedan ortak iz Banja Luke kad je slikao svadbe od preko 200 zvanica. Zato sam i imao vremena da taj posao posmatram i filozofski, a ne samo ekonomski.
Jednom sam samo slikao samostalno sa zeninim kolegom sa televizije. Taj par je dobrostojeci i trazili su posebnog fotografa koji ce da ide za njima i samo njih da slika. To je sad vec bilo jako davno iako vrlo interesantno iskustvo. Tad sam tek dobio D200 i kupio SB600 cisto da slikam cerkine priredbe, kad me pozvao taj zenin kolega, jer ga je ispalio neki njegov fotograf. Svadbu je inace slikao neki lokalni fotograf (u pitanju je Velika Plana). Prvo se uplasio da su mene zvali da i ja prodajem fotke, pa me gledao prilicno neprijateljski, ali kad je shvatio za sta su me zvali, onda smo odmah postali ortaci. Tad mi je rekao
ako hoces ovim da se bavis, taj blic ti je SLAB, uzmi obavezno SB800, tad je on bio aktuelan. Posle me zvao taj ortak iz BL pa sam pazario i SB800, a kasnije i SB900. Kad dodjemo na teren sa 5 bliceva, stativi, kisobrani, dve putne torbe objektiva, ziberice i ostala fotografska pomagala, gleda nas narod ko marsovce, pogotovo njega. On stavi buster na D300s, pa na njega 70-200 f2.8, pa zonericu, sve zajedno ima preko pola metra, ne zna narod jel aparat ili rucni bacac
. Mada su tamo, na zalost, gledali vise rucnih bacaca nego takvih aparata.
I tako, u svakom slucaju simpaticno iskustvo. Da ne gusim dalje, mogli bi da otvorimo posebnu temu o tome...