Izvini Serb ali moram da te kritikujem. Nesto u tvom postu nikako ne pase, a za nesto jednostavno imam drugacije misljenje. Evo i da obrazlozim, to sto se ljudi zavrsavaju skole i fakultete za fotografiju svakako nije da bi naucili tehnikalije (u njihovom skolavnju potpuno ne bitna stvar), a ovde se bas o tehnikalijama prica.(ZA OVO GARANTUJEM DA JE TAKO)
A sto se tice mog misljenja da li treba prvo citati knjige pa se tek onda baciti u praksu, hmm... Bez knjiga se moze, BEZ PRAKSE NE. To kazem jer sam ja kao i pokretac teme jako mlad pa jos uvek svakodnevno ucim i znam da mi literatura nije donela ni delic znanja koliko praksa. Cak sta vise za pocetak mislim da je dovoljno malo pratiti fotografske forume, pogledati 100-tinak 'review-a', pa tek onda dalje.
Decko zeli savete koji blic da kupi, s' toga hajmo mu pomoci. Kao sto su neki uradili i samo tako neka nastave.
Podrzavam pokretaca teme da kupi blic i pocne da tezgari. Po meni jedan od najboljih nacina da se pocne, ali NIKAKO da se ostane na anivou tezgarosa, NIKAKO.
Jer kao sto Igor rece, poznata je cinjenica da tezgarosi nemaju pojma(cast izuzecima). Ali ako se od toga pocne i napreduje ja ne vidim nikakav problem.