O kojim filterima govoris, imenjace? Ovo je sve rucni rad, jedno 20 leyera , vise grupa itd.....Radjeno je po knjizi Scota Kelbya, "profesionalno retusiranje"....Ovo retusiranje je trajalo oko sat ipo. Radjeno je ciscenje lica prvi korak, zatim smanjenje crnila ispod ociju, smanjenje crnila oko usta i senke, zatim softening (ne znam koju nasu rec da uzmem
) lica (surface blur 36 treshold 29) , zatim high pass da vrnem teksturu (oko 6.4).Posle toga prelazim na usne....zatim na oci....pa na obrve (samo sam trepavice preskocio, jako lose ih sredjujem pa je ponekad bolje preskociti nesto dok se ne uvezbam)....pa kosa skidanje dlaka koje su pobegle i izvlacenje highlighta kose....i na kraju sam dodavao dimenziju lica, ako vidis ovo rumenilo.
Ako si mislio na onaj Imagenomic Portraiture filter , on je po meni jako los i od lica pravi lutku , probao sam ga i uopste mi se ne svidja
P.S U originalnoj veicni ove fotke na uvecanju 100 se jako dobro vide pore i tekstura koze, mozda se u ovj velicini to gubi ne znam:)
Dzura nisam video tvoj post izvini , kao sto sam vec rekao , probao sam sa tim filterom , ne svidja mi se previse je platicno , pritom mi unisti neke detalje , kosu itd...mada kada zuris da zavrsis retusiranje verovatno nije los...ja licno volim ovaj moj sitem za softening(pomozite mi da nadjem nasu rec za ovo
) ili High Pass nacin, ta dva posle dugo trazenja mi je najvise legao