Ne, nisam to napisao. Po meni uvek je bolje slati kvalitet nego trpati sve i svašta čisto da bude na broju ali to ne znači da se može slati 100 dobrih fotki godišnje i živeti od toga. Neka sredina je po meni najbolja. Imam par drugara koji su krenuli na kvanitet i to u principu nije prošlo, bar ne prolazi na IS-u. Čak šta više, postiže se tu i kontra efekat i one dobre fotke se zatrpaju sa krševima.
Taj fazon koji pominješ da se stalno moraju slati radovi da portfolio ne bi pao u pretrazi važio je pre na Shutter-u. Sada koliko vidim više nije tako. Na IS-u nikada nije bilo tako. Ali fotke se redovnije moraju slati iz razloga da se vremenom pravi neki solidan, kvalitetan portfolio.
Pogledao sam tvoje fotke... imaš stvarno sjajnih pejzaža. Šteta je da se takve fotografije ne nađu u nekoj prodajnoj kolekciji. Čak šta više tvoji radovi se jako lepo uklapaju u novije trendove gde se forsiraju smirenije boje za razliku od dosadašnjih gde je forsirana jaka obrada, saturacija da pršti. Mada, ne treba da računaš samo na pejzaže. Treba uključiti još nešto što ti leži. Uključi ljude, decu, život uopšte.
Odeš na IS, na Shutter, na Stocksy, na Offset... pogledaš malo naslovne strane, šta je trenutno in, šta od toga ti možeš, šta od toga odgovara najviše tvom stilu i afinitetima. Vremenom ćeš videti šta ti se najbolje prodaje pa ćeš onda više raditi na tome, a uz to dodavati i nešto novo i tako.
Srećno