Pazi, da mi neko kaze da treba da menjam posao, ja bi se iskreno zamislio, a ne bi osuo paljbu na njega. Ja sam poprilican deo svoje licnosti amputirao (recimo sujetu), pa ti zato ovo i govorim. Nema ovde nista licno, ovde je osoba X postavila fotku i posle toga izjavila da slika SVAKI dan, na to mu je osoba Y odgovorila da, ako je ovo rezultat SVAKODNEVNOG slikanja, da treba da menja hobi (nisam znao da pravis pare od toga, tim gore). Ja stvarno ne vidim sta tu ima licno. Ne poznajemo se da bi moglo da bude bilo sta licno. Ja sam izrazio svoje misljenje, mozda je ono ostro, ali je takvo. Koliko nesto dobro radis se vidi na onome sto uradis najlosije, a ne najbolje. Neko ko slika svaki dan takvu sliku ne bi dobio ni posle 40 popijenih piva i kojom votkom pride. Samo je tvoja izjava da slikas SVAKI dan, izazvala moj komentar, a ne losa fotka.
Sto se tice znatnog preseka, njega nisam JA pominjao, nego TI u svom postu u delu o kritikama. Da te ne citiram, ali otprilike, meni se obracaju oni koji ne znaju sta je zlatni presek... a onda ga ti sam ne primenis, a onda se posle vadis da ne mora sve da bude u zlatnom preseku i da mogu pravila i da se krse itd... Mogu, naravno, samo to mogu majstori fotografije. Izvini, ali tako pise povredjen klinac, a ne neko od 48 godina.
Dalje, ne znam da li si primetio da NIGDE nisam napisao JA bi to ovako ili onako ili su moje fotke ovakve ili onakve, dakle ne postoji ni LICNA sujeta, jer se nigde ne dovode u pitanje moje fotke, sve to sam pokusao da izbegnem jer bi brzo dosli u situaciju, tipa veliki ti nos ili cija je patka duza.
Vidim da si ovo primio jako lose i zao mi je zbog toga. Pazi, ta fotka je toliko losa da ne zasluzuje nikakav komentar i ona je u celoj prici najmanje bitna, bitno je da neko ko slika SVAKI dan postavi takvu sliku. Moj komentar je bio zaista dobronameran, dakle, ako toliko lose slikas, zaista treba da batalis slikanje, a ako, naprotiv, dobro slikas, onda ces se sledeci put dobro zamisliti pre nego sto okacis nesto ovakvo. U svakom slucaju si na dobitku, jer si iz cele price nesto naucio, ako nista drugo ono bar nesto malo o autocenzuri.
Procitao sam savet jednog veoma poznatog americkog fotografa, da o fotografiji (svojoj) treba suditi posle odredjene vremenske distance. To sam, na moju srecu, proverio u praksi i to radi. Probaj i ti, ne boli nista.
Podrav