Zavisi od pristupa bavljenja fotografijom. Ako istu koristis da slikas svoje dete, onda se tu sve zavrsava. Medjutim, ako hoces da upotrebis neku fotku u druge svrhe, recimo, da ilustrujes neki tekst, onda shvatis da je gomila tvojih (mojih) fotki neupotrebljiva, pogotovo tako obradjenih. Meni je to posao pa to gledam na drugaciji nacin, tj gledam to svaki dan. Vrlo cesto mi se desi da odem na teren da nesto slikam da bi to upotrebio za neki sajt ili brosuru. Poucen (spostvenim) iskustvom) opalim gomilu fotki i OPET mi nesto fali ili to sto sam uslikao bude neupotrebljivo jer sam u tom trenutku razmisljao kako da dobijem dobru fotku, a ne kako cu posle da je upotrebim, iako sam unapred napravio neki plan sta cu da snimim i kako, ali me situacija ponese pa se zablesim, itd...
Vintage fazon moze da se upotrebi kad hoces da simuliras neku sitaciju ili kao ilustraciju necemu, ako je samo sebi svrha, onda to ide teze, odnosno, prakticno je besmisleno, pogotovo kad se nedvosmisleno moze utvrditi da je fotka slikana u nekom vremenu koje ne pripada tom vintage.