Pozdrav svima
Koristio sam dslr godinama, i to uvek najbolji od olija, poslednji je bio E5.....a onda sam u suzama resio da ga prodam i pazarim OMD....prvih mesec dana sam mnogo vise patio sto nemam E5 nego sto sam se radovao novoj OMD igracki, ali vremenom je sve leglo na svoje. Sada me niko ni motkom ne bi naterao da koristim DSLR jer mu prosto ne vidim svrhu, sem ako mi ne treba rezolucija sa D800, i tako jos neke stvari koje i dalje krase dslr ali meni tj mojim potrebama realno ne znace nista.
Sta je fora, OMD sa ugradjenim trazilom i dodatnim gripom ( polovinom tj vertikalnim delom) se ponasa identicno kao dslr, razlike prakticno ni nema. Dok recimo EP-L5 i svi ostali penovi jednostavno nemaju taj dslr smek koriscenja, pa bi eto da skrenem paznju da je OGROMNA razlika u koriscenju izmedju OMD-a i svih ostalih penova.
A glavna fora su objektivi, njihova kompaktnost i tezina, to je najjace oruzje mikro 4/3 sistema. Nekada sam u kilo i po u torbi imao telo sa dva objektiva, sada u tih kilo i po imam telo sa 5 objektiva, nekada sam nosio veliku torbu oko ramena, one nowa 5, a sada maleni ranac....jbt, da sam sanjao i zamisljao svoj sistem, ovakav bi bio
Ako koga zanimaju detalji tu sam