TTL je najvaznija stvar na blicu, posebno za moderne aparate. Danasniji ne rade dobro preko automatike za odredjenu blendu. Stavih jednom osram 321 na 30 d i ne gadjaju se dobro, morao sam da predjem na pop up blic
Kod starog blica treba gledati stanje lampe, da nije nagorela, da je socivo cisto i bistro. Da poklopac za baterije nije razdrndan, da glava ne leti levo desno sama, da je stopica cela i cvrsta, da ne zveci kad se promucka, da su kontakti za baterije koliko-toliko cisti i celi, da nema naprslina /neka ogrebotina nije strasno/. Da ga probas da vidis kako puni, kako seva, kako saradjuje sa aparatom.
Uvek ce da te slazu da nije svadbario i sl. Za takvu lutriju obicno zrtvujes 50-60 evra i da se nadas najboljem. Ja uzeh 420 ex od svadbarosa, ne koristim ga mnogo, radi, seva, da ga ne ureknem ali se vidi da je rabljen.
Cim budes mogla uzmi novo i original. Kad sam kupio prvi nov blic - srece i radosti i uzivanju u pouzdanosti dugo godina. Mora da se rizikuje negde, sa nekim delom opreme ces da se prevaris; na zalost, danas se nema toliko para da se kaze `ma ko ga j..`