60d nije dobar, već odličan aparat, isto kao i nikon d7000, s tim pitanje je da li ti treba telo iz napredne "crop" klase, jer će ti svakako ostati manje novca za objektive, koji prave pravu razliku. Sve jedno, ako planiraš da ti to bude dugoročnije rešenje onda ok.
Usput, u Canon gami 85mm f1.8 je ultimativan objektiv za tih nekih 380$. Bolje staklo tog tipa ide preko 1.000
S druge strane može da ti bude previše usko u zatvorenom prostoru, pošto je realna milimetraža veća na krop telu, baš za taj krop faktor (x1.6). 50mm je tu praktičnije na kropu (cca 85 realno), što ti ne pravi razliku u prirodi, i tu imaš 50mm f1.8 koji je najjeftiniji (oko 120$) i 50mm f1.4 (recimo 360$). Optički su ta dva objektiva jako slična, ako ne i ista, s tim da je prvi totalno plastičan, a drugi pored bolje izrade ima precizniji fokus i za nijansu veću blendu.
Za Nikon opcije nek napiše neki Nikondžija, recimo.... recimo...
Edit: Pretekoše me kanondžije
Bole je diplomatski pristupio problemu, a Tbok ti je odlično napisao za pejzaže i tele raspon, ali ne možeš sve to da spakuješ, tako da kompromis mora da postoji - izgradnji sistema nikad kraja
Zokijev predlog mi je baš po meri!
Edit 2: Ja čekam DuxX-a pa da bežim na spavanje