Dragi prijatelji, ja kad prebacim temu na drugu stranicu komentara, smatram da je tema ...ako ne uspela, a ono intrigantna. Eto, i Divcibare su presle na drugu stranicu, punu Vasih komentara za koje sam iskreno zahvalan. Tek sad odgovaram, zasta treba kriviti grip koji me lomi, ali se ne dam. Idemo redom.
Puckonos, Grizli, Tviti, Mange, Emilijan hvala Vam mnogo, lepo je cuti pohvale od takvih fotografa
Astra uveliko, ovako gripozan i sa Rtanjskim cajem pred sobom, vezbamprema savetima koje si dao u vezi ACR! I...radi! sledece ce biti bolje (jednu cu danas priloziti, isti datum isto mesto snimanja)!
Grizli nisam uocio ti statistiku Nikon - Canon, kojih nas je vise. Ja licno postujem NIkon, u mom slucaju to je tradicija. NIsam expert za hardware, ali mislim da je to pomalo pitanej Bentley ili Rols Royice.
Desha potpuno podzavam stav. Ja D90 ima podugo, i nije to neka prekomplikovana profi masina, ali nemogu se pohvaliti da je znam "u dusu". Malo, malo pa nadjem nesto novo, i to mi onda popravi dan. Iako sanjam FF, sa dve ruke podrzavam i glasam za Tvoj stav da gvozdjurija (& staklarija!) nisu odlucujuci! Covek je ono sto odlucuje, a majstori ovog foruma to najbolje dokazuju. Neke si pomenuo, ima ih jos...
Zoran Rodic i uz njegovo ime pet zvezdica, cin za postovanje... Ali, i pored pohvala koje mi je uputio, koje jako cenim i koje me cine da vec dva dana hodam ko paun, moja prava ljubav jeste mikro svet...Tezak je za rad, ali...Mozda i zato sto je to za mene bio izazov i sto sam hteo da sebi dokazem da mogu da snimim pristojnu makro fotografiju. Mislim da sam makro fotografiju prvi put i video na ovom forumu, za djavola i na moju nesrecu bas deVilovu, i instant se zaljubio u ovu tehniku. Pa gde bas na deVila da naletim!?? Greska je bila u tome sto sam pomislio da je to tek tako, skljocnes bubu pa na racunar... A posle je bilo kako je bilo, bolje je i ne secati se. Ali iskreno, meni se taj sitni svet koji se obicnim okom ne vidi (pejsaze svi vidimo i svi im se divimo dok punim plucima disemo cisti vazduh), koji ljudi i ne primeciju (bar ne ogromna vecina!) - bas dopada. I necu odustati od njega, jedva cekam prolece i "ostrim" novu Sigmu 150 Macro OS (i jos neka slova). A Desha je u pravu - ipak je i u tom makro svetu u mom slucaju napravljen pomak napred. Da ne budem lazno skroman, to nije dobro...
Za kraj jos jedna sa Divcibara, koja se meni mozda najvise svidja, ne znam zasto i nicim izazvano...