Pozdrav društvo.
Bavim se fotografijom, pa sam popunio prostor, zato trebam kupiti neki HDD, kako bih obezbedio još prostora. Planirao sam da uzmem WD cavier SE 160gb, imam ga u ponudi za 1500din na oglasima pa šta kažete? HDD je testiran programom HD Sentinel 4.00 PRO i nema bed sektora, Performance mu je 100% a Health 99%, radio je samo ~370 dana
Inače konfiguracija(baba od mašine) mi je sledeća:
AMD 1.6GHz
1.5GB RAM
Ati 9250, 128mb
80GB HDD
Imam još neka pitanja:
1.
E sad razmišljao sam ovako, da li mogu da koristim ovaj od 80gb za filmove, muziku, internet itd... a da ovaj od 160gb koristim samo za fotografiju(da nemam kontakt s internetom i ostalim stvarima zbog virusa), tj za skladištenje fotografija, za Photoshop, Lightroom i ostale programe vezane za fotografiju?
2.
Ako može, kako se to postiže? Jel moram da posebno dignem WIN XP na oba HDD-a? Ako je tako jel mogu posle da od tog što je 80gb prebacim nešta u ovaj od 160gb?
3.
I još samo jedno pitanje, jel može da se koristi kao prenosni HDD? Jer putujem često Pirot - Novi Sad, pa i tamo imam kompjuter koji mi ima slobodan sata priključak, pa da samo prenosim HDD.
Mislim da ste razumeli moja pitanja, pa bih voleo da čujem šta mislite o tome, svaki komentar je dobrodoš'o.