Pre godinu dana(ako se dobro secam), palo mi na pamet da posaljem roditeljima i sestri poklone za novu godinu, Bozic...
Koje kakve sitnice, spakovane u paket manji od kutije cipela, vrednosti manje od €30. Paket je bio preporucen, sa mogucnoscu pracena putem neta. Postarinu, u Nemackoj, platio sam nekih €7-8, paket je bio posle samo jednog dana na na nasoj carini..."So far-so good"
Posle dve nedelje cekanja, od postara ni traga ni glasa. Posle vise od tri nedelje, ode keva do poste da "digne alarm".
Dobila je odgovor u fazonu:"...znate gospodjo, praznici su pa to malo vise traje nego inace..." Pitam se samo, kako to u drugim zemljama praznici ne predstavljaju toliku prepreku, nego samo kod nas.
Nakon puna dva meseca, stigne pismo(sta li je!?) da mogu da preuzmu paket u posti i da treba da plate oko €50 evra za "carinu i lezarinu"??!!
Nikad ranije nisam cuo da tako nesto postoji...pazi "LEZARINA"...pa jebote ko da su ga okretali svaki dan kao najskuplja vina, pa ti sad naplacuju "sazrevanje".
Ja se iznerviram i kazem mojima, nemoj nista da placate, nek se vrati paket na moju adresu, ja preuzimam troskove.
'oces mucak!!! Moze, ali i to je moralo das se plati, priblizno isto. Doslo mi da sednem u auto i zapucam za Srbiju da nekog zveknem.
Eto kako nastaju teroristi
Na kraju smo sve platili i preuzeli Bozicne poklone...malo pred Uskrs
Nikad vise!!!