Pericha, tvoje oko je lepo zapazilo da je priroda sama po sebi veliki umetnik i da se u njoj mogu naci neverovatne umetnicke forme, ali ako je mi samo zabelezimo i to podelimo sa drugima, onda smo samo skrenuli paznju na tu lepotu, a ja sam sa ovom temom hteo, ne samo fotografsko zapazanje i belezenje nego i vas licni pecat u smislu odgovora na datost. Znaci vas odgovor na neki motiv, a da bude tehnicki i estetski korektan.
Zato se tema zove "Umjetnicarenje"... nije dovoljno da samo zabelezimo nesto sto je samo po sebi interesantno nego dodati svoj pecat na taj motiv.
Slobodno unesi u obradu malo svog dozivljaja ... neku impresiju, ekspresiju, pa cak i patetiku ako tako dozivljavas svoj motiv.
Nadam se da si shvatio dobronamernost moje "kritike" jer je tvoja fotka samo povod da se obratim i ostalim forumasima, koji imaju slican "problem", sto se tice ove teme.
Prelep motiv, ufotkan, ali ne bas i umetnicki objasnjen.
Moram da pomenem kako nam je (a to me ni malo ne iznenadjuje) Zoran Rodic predstavio "druga"
Lenjina. Znaci uzeo je za motiv jednu "klasicnu" bistu i udahnuo joj kroz svoju fotku celu jednu pricu, od boje pa do svetla. Jednostavno ali efektno, a najbitnije je to, sto nosi licni pecat.
To je "Umjetnicarenje"... vas pogled na svet.
I na kraju, pozdrav i dobrodoslica za Arhimileta u ovu temu.
Ako se po jutru dan poznaje, bice ovde mnogo zanimljivih
Umjetnicarenja...
alat za svakog, je prava fotka za ovu temu