Naravno, hvala puno Ljubi na svemu. Kao i uvijek, maksimalno je izasao u susret, plus, dobije se i poneki pokloncic!
Uzeo sam X-e1 sa 18-55, onaj pametni punjac i 4 crne baterije.
Nisam imao puno vremena da se igram sa njim. Baterija se brzo ispraznila, a sad kad se napunila, pao mrak, a ja i dalje nemam puno vremena.
Prvi utisci: kvalitet fotografija - odlican. Kvalitet izrade tijela - solidan. Kvalitet izrade objektiva - perverzija
Ergonomija - nije bas neka... Moracu naruciti dodatni grip. Objektiv je prilicno tezak, pa i zbog toga nije lako nositi u jednoj ruci, jer preteze. Treba malo navikavanja.
Adapter za Nikon radi super. Probao sam oba D objektiva sto imam (50mm i 28-70) i rade super. Samo malo navikavanja treba.
EVF je super. Malo mi je u pocetku bilo neobicno, ali samo prvih 10-ak sekundi. U odnosu na d3200, trazilo je ogrooomno.
Ekran u njemu je stvarno odlican. Milion informacija pruza, a sve vidljivo kako treba.
Uglavnom, za sada mi je jedino malo ergonomija problem, ali mislim da cu se relativno brzo navici. Ipak, za svaki slucaj, narucujem i grip.