Kupij pre neki dan "Fotografski prirucnik". Stigao sam samo da je prelistam, deluje mi kao veoma zanimljiva i korisna knjiga. Ima je i u PDF-u ali ja vise volim papir, u tvrdom povezu.
Naslov originala: Complete Photography Manual / by HarperCollins Publishers
Fotografski priručnik nudi sve što treba znati o fotografskoj tehnici i umetnosti. Savršeno ilustrovana i jasno pisana, pregledna i upečatljiva poglavlja objašnjavaju najvažnije elemente fotografskih tehnika, od osnovnih pravila kompozicije do najnovijih digitalnih dostignuća. Praktičan, inspirativan i više nego informativan Fotografski priručnik pomaže da izaberete pravi fotoaparat i objektive, uči da manipulišete slikom i postignete najbolje efekte. Od osnovnih tehnika, određivanja ekspozicije, preko efektne kompozicije i važnosti osvetljenja pa sve do izbora atraktivnih motiva i eksperimenata priručnik uvodi čitaoca u svet beskrajnih mogućnosti fotografisanja. Sva uputstva imaju ilustracije koje prati tekst razumljive terminologije, sa savetima profesionalaca koji otkrivaju male tajne velikih majstora, tajne koje čine razliku između amaterske i profesionalne fotografije.
Urednik ovog izdanja i autor većine fotografija je Stiv Bavister, jedan od najuspešnijih i najiskusnijih fotografa u Velikoj Britaniji, objavio je oko dvadesetak knjiga o fotografiji. Uz Stiva u radu na ovom priručniku nučestvovao je tim stručnjaka kako za digitalnu tako i za fotografiju na klasičnom filmu.