prepeglah dokumentaciju i ne vidim kako da uradim 2 jako bitne stvari
1. markiranje iz full screen-a
u full screen-u prolazim kroz fotke kursorima (namestio sam da kursori pice nex/prev) koji je shortcut da "markiram" fotku. hocu da proletim kroz fotke u full screen-u i tu da markiram n fotki, vratim se u "folder view" i tu da mi te fotke koje sam markirao budu obelezene te da onda mogu nesto da uradim bulk sa njima (delete, copy, move, resize, attach to email ..)
2. hendlanje raw+jpg kao jedne fotke
da mi gleda A1.jpg i A1.cr2 kao "jednu fotku", dakle ako gledam slike u direktorijumu i postoji .cr2 i .jpg istog imena (sto je u 99% slucajeva posto skoro uvek na aparatu kazem da mi snima i jpg i raw) da mi prikazuje samo jpg (posto je brze nego cr2), dakle na next da ide na sledecu fotku a ne na sledeci fajl, i ako uradim delete da obrise i jpg i cr2
e sad sto se katalogizacije tice, ja ne vidim da ovaj program ima osnovne stvari potrebne za katalogizaciju ...
- dodavanje nekih standardnih propertia slici (gps, event name, event location..)
- dodavanje custom propertia slici
- kolor koding
- keywords
- pretraga po svemu tome
...
osim brzog pregledanja slika ne vidim da ume ista jos korisno da radi?! mislim nije to malo ali ... da li ima nesto poput photo mechanic-a (
http://www.camerabits.com/try-photo-mechanic-for-free/ ) ali free