Pozdrav svima! Tražio sam nešto o canon 600d i došao do ovog foruma (nebi bilo loše da sam prije naišao), koji djeluje zbilja jako.
Prije nekoliko sedmica nabavio sam Canon EOS 600d sa objektivom (kit) EF-S 18-55 IS II. Za Canon sam odlučio čisto radi servisiranja i broja korisnika (ne želim da se Nikon-aši ili bilo ko drugi uvrijedi), moje subjektivno mišljenje. 600d i kit objektiv izabrao sam radi cijene i svoga poznavanja DSLR (predznanje nikakvo).
Razmišljao sam o blicu i odlučio se za Nissin Mark II Di622, iskreno radi cijene-možda sam pogrješio. Pošto mi je ostalo nešto love uzeo sam i stativ 055xprob sa glavom HD808RC4, oboje od Manfrotto-a.
Želio sam neki aparat za one koji ulaze u svijet DSLR i još se traže (ne znaju šta žele) sa blicom i stativom, pa me zanima vaše mišljenje o mojoj (već izabranoj) kombinaciji.
Mislim nabaviti i bolji objektiv, ali to zavisi kako se ja budem razvijao u svijetu DSLR-a. Kupio sam Manfrotto-v stativ, pošto sam smatrao da je to pametno dati novac na stativ ako se gleda 10-ak godina unaprijed, a ako se i ne zadržim u DSLR svijetu njegova cijena će padati manje nego onih od 100,00 KM, naravno nije zanemariv i uticaj trgovkinje :-).
A, da još da dodam da sam malo ispregledao forum, 2-3 tema i ostao sam bez riječi. Bez da navodim imena, ali opčinjen sam nekim fotkama sa bajama, hoću reći insektima.