Хвала на саветима. Данас сам по подне кренуо пун ентузијазма са 82.000,00 хиљаде динара (толико сам могао да се напрегнем) да купим апарат. нећу да наводим имена радњи али ево вратио сам се тешко разочаран. Без икаквог апарата.
Прва радња: два младића за рачунарима, седећи из столице каже ми један, изволте. Рекох му, двоумим се између Д3100 и ХС10. За Д3100 имам фонд од 82000,оо и ако могу да за то склопим најосновнији комплет са јефтинијим компонентама. О како да не. Ево комплет апарата са објективом 18-55 кошта око 52000,00. Да, велим му ја, али ја бих хтео комплет, хоћете да ме саслушате шта подразумевам под комплетом. И почнем, поред тог објектива интересује ме који најјефтинији имате од 55-200мм. Каже, нема тих, продати су и нуди ми неки екстра скуп. Добро, немате објектив, имате ли статив од 3500,00. Он ми даје статив од 6500,00, нема јефтинијих. Добро, имате ли резервну батерију, има вели и оригинал је и кошта 5200,00. Рекох му, па на интернету има их за 3200, 00. Да, али то су кинеске. Добро имате ли картицу од 16 класе 10. нема, продате су, има само у комплету са апаратом. Захвалим се и Запуцам на другу страну Београда.
Друга радња: Добар дан. И поновим љубазном момку моју причу. Каже ми да са апаратима класе д3100 не ради ова продавница а да могу да купим ХС20 јер ХС10 нема пошто му је пала цена. Кажем хвала, првенствено ме интересује д3100. Онда ми одмах љубазно исписа телефоне и имена продаваца којима слободно да се одмах јавим и да они сигурно имају све то.
Изађем, седнем на клупу, окренем мобилни. Добар дан. Добар дан, реците. Треба ми господин Х или господин Х1. Љубазно ми одговори да је господин Х1 тренутно одсутан и биће за пола сата а господин Х није ту. А шта сте хтели. Па хтео сам да пазарим д3100. Тренутно их нема, али биће за седам дана. Добро, а да ли имате објективе, стативе, картице, батерије. Знате, ја не могу да вам кажем, назовите за пола сата. Знам, али ви сте на трећој страни Београда, ја бих да дођем ако то имате. Па жао ми је, назовите за пола сата.
И тако стварно разочаран вратим се кући.
Не разумем, нисам ишао у неке тржне центре, ишао сам у специјализоване продавнице те сам због тога и продавцима рекао да би било бар фер да скину то што немају са сајтова. Јер ја сам све записао, и наменски кренуо у те продавнице.
вероватно ћу сутра или у понедељак у Техноманију, па на Видиковац, па тако редом да некако склопим жељени аматерски комплет.
Јер купујем за кеш, И не могу да схватим да нешто има само у комплету а нема да ја сам саставим комплет!