Ja samo da napomenem da nisam autor ni jedne fotografije u ovoj seriji,već drugarica neonka!
Imam i ja gomilu sa iste lokacije,ali iz napred iznetih argumenata jednostavno me mrzi da ih bezobrazno dugo obrađujem.Šta da se radi neonka je ipak vrednija od mene!Već sam napisao neke impresije o objektivu i osnovni zaključak je uzeo,probao i nije za mene.Širine uvek fali (pogotovo ispod 50mm na kropu

) To je ipak objektiv za neke posebne efekte i situacije.Fler je u masi situacija neizbežan i svojim telom sam non stop pravio senku.Kada krenete sa obradom veliki deo te širine se istopi kropovanjem neupotrebljivih delova koji su neizbežni prilikom de fisheye-a....Ipak kao hobista sam se lepo igrao sa njim i još me to zadovoljstvo nije ništa koštalo
Panorame su odlična stvar,naročito one kada napravite nekoliko nizova vertikalnih fotografija pa ih spojite ,pa još sa nekim oštrim prajmom!Divota!To sam radio sa 60mm makro objektivom i stvarno je tačno pisanije Grka Zorbe!A da je gimnastika,jeste,ali najčešće je baš taj korak neophodan da se napravi nešto dobro.