Toskana
Firenca-Volterra-Monteriggioni-Siena-Pisa-San Gimignano
Bella Italia, nije tek tako osmisljen predikt samih Italijana.
Iz onoga sto sam uspeo u proteklih nedelju dana da obidjem, vidim i fotografisem, sa svojom familijom, a ujedno i da podelim ovde sa vama, italijani imaju cime da se dice.
Naravno, ovo su samo detalji, vidjeni iz mog ugla i mojom kamerom zabelezeni. Nedelju dana "odmora" je definitivno malo vremena da se obidje cela Toskana, a kamoli cela Italija, pa jos sa familijom.
Slike govore vise od reci, a ja bas i nisam neki govornik, dobro bi mi, u ovim momentima, dosao nas drugar Desha, da ispise koju "poetsku", al' dacu sve od sebe.
Na put smo krenuli nocu i stigli rano ujutro u Firencu, ipak ne dovoljno rano da se izbegnu mase turista iz celog Sveta.
Bogu hvala, te je neko izmislio navigaciju tako da nismo mnogo lutali, a o kulturi italijanskih vozaca, neki drugi put.
Visecasovna, nocna voznja, se brzo zaboravi uz jutarnji espresso, a odmah zatim i velelepne gradjevine Firence.
Zao mi je sto se nismo odlucili da se popnemo na toranj Katedrale, odakle se pruza pogled na Firencu, ali da cekamo u redu vise casova, nismo hteli a ni imali snage.
Krenuli smo dalje, do Starog mosta(Ponte Vecchio). Uz put sam stigao da ovekovecim koji detalj...jeste da italijani nisu "kulturni" vozaci, ali zato voze najlepse automobile...
nastavak sledi...