Bas ste ga zahuktali
Neka malo "svezeg vazduha" nije na odmet.
@Lord je u pravu po mnogim pitanjima. Malo kritike i samokritike radova, nije na odmet.
Kad bi kacio svaku fotku(ne samo deciju), svaka tema bi imala na desetine stranica i samo bi maltretirao ostale clanove i time rizikovao "ignore".
To sto se mojoj zeni, babama i dedama svidjaju deca i unuci razmazani rodjendanskim tortama i ostalim djakonijama, ne govori nista o kvalitetu fotografije.
Naravno, nije pravilo, ali uglavnom su to fotke za porodicne albume i spomenare.
Postavlja se pitanje, sta je kritika, kako treba da izgleda, zelim li nekome da pomognem dobronamernom kritikom ili mi je zelja da ga ukenjam istom do te mere,
da vise nikad' ne uhvati aparat u ruke!??
Koliko sam uopste raspolozen da kuckam svoje vidjenje tudjih fotografija i koliko sam kompetentan da prosudim, sta valja, sta ne!??
Ako sam dobro primetio, tebi je trebalo nekih 12 stranica, dok se nisi nakanio da napises svoje misljenje(to ne kritikujem, vec pokusavam da potvrdim prvi deo prethodne recenice).
Kolko mogu i koliko umem, potrudicu se da nekome dam smernicu, ukazem na eventualnu gresku, sto NIKAKO ne znaci da neko nema jos bolji i pametniji savet.
Samo napred, svi smo mi ucenici ovog hobija, ruku na srce, u razlicitim fazama.
Licno, tapsanje po ramenu i lajkovanje, su pojave koje prijaju i laskaju, mada mi kritika drugog vise znaci(ne kazem da uvek prija).
Nesto od sve te kritike i ostane u glavi, kad se sledeci put nadjem pred motivom i pre nego li skljocnem,
ukljucim sivu masu na "ON" i upitam se:" Cek bre, sta mi ono rekose, da povedem racuna...!?"
Iskren da budem, najteze mi padne, kad okacim fotku i ne stoji nikakav komentar.
Ni pohvala, ni kritika, nista...
Prvo sto pomislim, ok gde sam zajebo, sta ne valja, sta je moglo biti bolje!?
Mozda ljude mrzi da pisu, desava se, nije ni to strasno, ali rebus ostaje!?
Opet, s druge strane, bilo je ovde nepopravljivih sujeta, koji su odlazili sa "scene", ruseci mostove za sobom, istovremeno bivajuci u zabludi kako je ceo Svet portiv njih, mada su sve
napisane i upucene kritike bile dobronamerne, u cilju poboljsanja.
Kad neko ne zeli da nauci, tesko moze i da mu se pomogne.
Eto tako, cika Bole se opet malo iskakio, al' reko bolje i to nego da ostane prazna prica, znaci nista
p.s. Sva navedena lica i desavanja u tekstu, nemaju nikakvu vezu sa realnim osobama i pojavama.
Ako se neko i prepozna, tekstopisac se u napred ogranicava od svake odgovornosti i izvanjava, za eventualno nastalu stetu i dusevni bol