Hvala drugari na lepim komentarima
Ovo je prvi put da sam s namerom krenuo u slikanje pahulja i delimično sam zadovoljan. Zadovoljan sam jer su ovo najbolje pahulje koje sam do sada uslikao, a nisam zadovoljan jer je svetlo suviše oštro i pod nezgodnim uglom pa se ne vide najbolje kristalne teksture, a ima i pregorelih delova. Pozadinu da ne pominjem (kapa je u pitanju) jer samo smeta, ali sam to imao pri ruci.
Što se tiče slikanja treba znati da se idealne pahulje javljaju samo par puta u toku zime (kada se pogode idealni uslovi - temperatura, vlažnost, pritisak, vetar...) i u pravom trenutku treba imati pravu opremu. Idealne pahulje su velike (krisalna struktura se može videti golim okom), pravilne kristalne strukture i uglavnom padaju pojedinačno, nisu slepljene sa drugim pahuljama i nisu počele da se tope. Ovo je prvi put da sam imao pravu opremu i skoro idealne pahulje. Ove su blago deformisane, pretpostavljam da su se malo istopile jer trenutne temperature nisu baš niske. Od opreme sam koristio Nikon D7000, Sigmu 150 macro u kombinaciji sa tubama (72mm) i blic SB600. Plava boja je dobijena pomoću WB. Pošto su pahulje statične i ne mogu da se uplaše
koristio sam fokus stacking. Na žalost ta tehnika nije uspela jer su pahulje suviše nežne (a blic blizu njih) i posle drugog snimka počele bi da se tope od temperature nastale sevanjem blica
Sve je slikano iz ruke (naslonjene na stari stolčić koji je igrom sličaju bio ispred kuće) i bez rukavica
Ne znam samo šta su pomislile komšije