Mozda je bilo bolje da sam temu postavio na nekom drugom, manje fotografskom forumu, ali mi se ne slusaju palamudjenja raznih znalaca...
A znam da ima ovde ljudi koji se dovoljno razumeju da bi mi malo pomogli oko ove dileme...
Naime, polako je poceo da zabusava moj stari komp i red je da uzimam novi... A on bi sluzio za obradjivanje fotki i neke radove za fax... Dakle, PS, AutoCAD, Archi Cad, filmovi, muzika...
Iskren da budem, pomalo mi je i dojadio Win, pa je donekle i to razlog zasto razmisljam o Mac-u, ali je glavni razlog ekran... U slucaju da se na kraju odlucim za Mac, bio bi to novi iMac od 27"(u najgorem slucaju prosla generacija od 24"), a o PC-ju jos nisam razmisljao, ali znam da bih uzimao novi monitor sa PVA ili IPS panelom od min. 24"...
Otprilike sam svestan vrlina i mana obe kombinacije, i znam sta bi mi pravilo problem od programa na Mac-u...
A od Vas ocekujem neki savet ili smernicu, nesto sto mi je mozda promaklo, sto mi u kasnijem radu moze praviti problem na Mac-u(posto od PC-ja znam sta da ocekujem
), i eventualno neku kombinaciju PC+monitor, kojom bih mozda dobio vise za pare koje bih dao za Mac...
Pozz