Pozdrav i dobro dosao.
Canon SX10 IS i Panasonic FZ28 su jako, jako slicni kada se sve sabere i oduzme, i sve je stvar nekog subjektivnog misljenja, tako da sve moze da se svede na neku vrstu ankete-glasanja gde ce svako da pruzi glas jednom ili drugom modelu.
Ja sam licno Canon-dzija i odlucio bih se za Canon. Ne zato sto je nesto bolji od Panasonic FZ28, vec zato sto poslednjih godina uglavnom samo i radim sa Canon-ima, navikao sam se na njihov MENU, boje, raspored komandi, ...
Kada bih uporedio ova dva modela, prvo bih obratio paznju na senzore i optiku, dok ce nekom' biti interesantnije sto FZ28 snima video u visokoj rezoluciji. Oba modela imaju jako dobru optiku, mozda je Panasonic-ova Leica malo "zvucnija", ali generalno ono sto prati vecinu Panasonic modela poslednjih godina, mada su se dosta, dosta popravili od prosle godine, je da im fotke imaju dosta "shuma", zrno je veliko i na nizim ISO vrednostima, narocito pri slabijem svetlu. Canon SX10 je tu znatno osetljiviji.
Ovde mogu da se vide uporedne fotke sa oba modela u raznoraznim situacijama:
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=649&p1=4503&ma2=60&mo2=583&p2=3727&ph=2Pozdrav.