Evo, i ja imam neku nedoumicu pa se nadam da ce neko imati odgovor na moje pitanje:
Vec par dana pokusavam da provalim zasto Canon S5 IS nece da prebacuje vece video fajlove (800MB) na racunar.
Probao sam na par razlicitih racunara, na kojima je instaliran Win XP SP2 ili Vista, i ni na jednom nije moglo da se prebaci, vec prikazuje kao da prebacuje, a posle nekog vremena kada prebaci pokazuje da fajl ima 0kb i naravno nije tu gde treba da bude. Ovo sve naravno ne vazi za manje video fajlove (200-300MB) i fotografije gde sve lepo funkcionise. Ista je stvar i ako se koristi citac kartica, gde S5 IS nema nikakve veze sa citavom pricom, a konekcija na racunaru je USB 2.0. Probao sam i sa razlicitm USB kablovima, kao i sa Canon softwerom, ali isto se ponasa.
Jedino gde je sve lepo radilo i bez ikakvih problema se prebacio fajl od 800MB na racunar, je u slucaju kada sam prebacivao na laptop Sony Vaio FW290 na kom' je instalirana Vista.
Mislio sam da je u pitanju firmwere i da samo treba da se stavi novi na S5 IS, ali sam onda video na Canon-om sajtu da nema, da nije ni izlazio novi firmwere za S5.
Predpostavljam da je sve u redu sa uredjajem cim je sve lepo radilo na mom laptopu, i da je problem u nekoj komunikaciji izmedju S5 i racunara, ili nekompatibilnosti. Hard-disk na racunarima je NTFS, a SDHC kartica je FAT32. Znam da FAT32 podrzava do 1GB, a probao sam i sa vise razlicitih SD/SDHC kartica i opet isto.
Ima li neko resenje za ovaj problem ??
Hvala unapred.