Da li su neke fotografije delo novog TS-E objektiva, jer rekao bih da jesu. Inače nemas EXIF podataka, verovatno su ti se izgubili u obradi.
Iskren da ti budem, ne znam gde mi se exif zametnuo. Verovatno kad sam radio update PS-a, da sam nesto cackao sto nisam nameravao. Dobro je da si mi skrenuo paznju.
Inace, u pravu si...neke od fotki su radjene s TS-om, ostalo je 16-35mm. Raditi panorame s tilt-shiftom je pravo uzivanje, sto se geometrije tice. Sam objektiv za sebe, veoma zeznut za rad kad se covek prvi put nadje u akciji. Sve manuelno mora da se podesi, sto bi rek'o Zoran "Back to the roots"
Znao sam sta kupujem i sta mi predstoji, ali to mi je i bila zelja. Kao kad zabacis udicu i cekas
Hvala Bole, idem malo pregledat cijene
Imas "Haida" od 150x150, koje sam pazario i koji nisu jeftini. Mnogo pristupacnije i lakse za pravljenje sistema je "Haida 100" serija. Kvalitet je isti. Duge ekspozicije koje sam radio i preko 30s, su sve bile bez pomenutog "colorcast-a". Sama izrada nosaca filtera je od metala, veoma precizno odradjena. Po meni, ono sto je "Yongnuo" odradio s blicevima, "Haida" je uspela s filterima.
Kao sto rekoh, najiskrenija preporuka.