Pravo da ti kazem i mene kopka kako radi, mozda je i ja pazljivo otvorim i vidim u cemu je problem. Obicno sam pazljiv sa opremom, ali ovaj stativ bas nema srece i bio sam nemaran. Prvo sam ga u slanu vodu i pesak zabio prvog dana koriscenja, a posle nikakva voda nije mogla to da ispere, nahvatala se korozija na srafovima, federima i ovoj klapni. Tako da ide teze cak i kad nije polomljena, a sad sam par puta bukvalno isekao ruku do krvi. Meni je stvarno neophodno da mogu brzo da sklopim i rasklopim stativ.
Drugi problem je samo nosenje. Posto nemam MILC jelte, a volim da imam u svakom trenutku pristojnu kolekciju objektiva, okidaca, filtera, kolicina opreme koju nosim i prelazim velike razdaljine nije mala. Obicno uvalim stativ nekom drugom da nosi, kako bih mogao ranac i aparat u ruci da drzim. Ljudima je onda lakse stativ da uhvate za rucku od glave koja je prisrafljena i prilikom nosenja se cima i pomera dok je zasrafljena. Pretpostavljam da je to razlog zasto je popustio. Na stranu sto je padao ne mali broj puta, jer nemaju svi taj osecaj kako se postupa sa takvom opremom. Iskreno, sad ne bih uzeo tu glavu. Iako je fantasticno funkcionalna prilikom fotkanja, jako je nezgodna za nosenje, pakovanje itd.
Rasklopicu ja to sve, sve srafove i federe wd-om, glavu cu da otvorim da vidim moze li sta da se dotegne i da probam da dokucim gde je problem.