@tsuyoshi
Pokusacu nesto razumo da ti kazem ako ima vajde... Poenta je u tome da nema potreba da bilo koga apostrofiras govorieci onim sto pises da on nista ne zna, i nakon toga iznosis informacije koje su korisne pokretacu teme...
U prvom postu ovde nisi me pomenu i to je ok, napisao si sta mislis ili znas, naveo kako bi trebalo a kako ne i to je to...
Drugi post pocinje pametvanje...
"Smanjivanjem" jedne boje ti odvlacis ceo kolorit u potpuno drugi pravac, bas kao sto je recimo Ristic odvukao sve u mrljavo zutu, pri tome ubivsi i ostrinu, i mikrokontrast i sve sto je iole valjalo na originalnoj fotografiji. Radi kako hoces, ali od tako strucnih saveta..."
Sta ti ovo treba ? Imali smo da tako kazem nesporazum u temi koju sam postavio vezano za portrete i sad ponovo pocinjes. Ne umes coveku da kazes ono sto je korisno za njega a da ne omalovazavas neki drugi stav ili misljenje po istom pitanju
Treci post...
"Problem je kada te osim onih koji stvarno znaju (manjina), kritikuju i savetuju oni koji ne znaju i koji i sami lutaju, nisu nacisto sta i zasto rade, i pri tome pod sloganom "evo vidis kako to moze bolje" u stvari kace losjie izvedbe od originalne (tvoje). Posto kao pocetnik jos uvek ne mozes pravilno da isfiltriras to zna-ne zna, ti lagano (kao recimo u slucaju Risticeve zelene) pocinjes i sam da pribegavas "znalackim trikovima" koji umesto korekcija, samo unistavaju sve ono lepo sto originalna slika vec ima."
Opet pitanje sta ti ovo treba, sta misli da cu ja sad da se razbesnim i ne znam sta uradim ovde na forumu
Tek posle ove trece poruke ja sam ti odgovorio, a sve ovo sto si napisao i gde si pokusao nesto mene da omalovazavas potpuno je bez osnove, posto niti sam kritkovao coveka, niti sam ga savetova, uradio sam adaptaciju fotografije koju je postavi onako kak bi ja to uradi, to je sve, i navo da je sve ovo samo varijacija na temu... Gde si ti naso u mojim recim osnovu da napises sve ovo sto si napiao, da ne pricao o tome da je to potpuno suvisno caki i da ima osnove. Znaci druze provociras...
Ajde da se ja i ti nesto lepo dogovorim kako ovo ne bi islo dalje, posto nema potrebe da se truje forum ovakvim sadrzajem. Ili mi se ne obracaj ni dirktno ni indirektno, ja tebi sigurno necu, ili to radi na ljudski i dostojanstven nacin. Izaberi jedno od ta dva samo nemoj molim te da ides zamnom po forumu sa ovakvim komentarima, malo jadno izgleda, ne znam kako to ne kapiras...