Autor Tema: Objektiv za Nikon D3200  (Pročitano 3402 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ence

• Junior
  • *
  • Pol: Žena
    • ence86
    • Pogledaj profil
Objektiv za Nikon D3200
« poslato: Maj 21, 2015, 09:29:10 posle podne »
Veliki pozdrav svim forumasima! :) Nov sam na forumu, bar sto se ucestvovanja tice, ali sam pratio neke teme i dosta toga korisnog i kvalitetnog procitao i naucio. Ono sto zelim da pitam, koji po vama objektiv je bolje uzeti :
Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G ili  Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G . Imam Nikon D3200 iz naslova, slikao bih najvise portrete, volim takodje i neki StreetLife Style fazon slikanja, pa me zanima koji je pogodniji po vama? Cini mi se da 50mm pravi malo zamuceniju pozadinu i ima onaj neki prijatan Bokeh efekat, skroman ali zadovoljavajuci za ovu sumu novca. Sta mislite i sta mi preporucujete, jos ako neko od vas ima neki od objektiva bilo bi jos bolje da mi pomogne da resim dilemu. :)
Nikon D3200
50.0 mm f/1.8

Van mreže cronnin

• SuperModerator
  • Veteran
  • **
    • Pogledaj profil
Odg: Objektiv za Nikon D3200
« Odgovor #1 poslato: Maj 21, 2015, 10:38:52 posle podne »
Oba su dobra za portrete. Ni jedan neće imat "onaj" prijatan boke efekat, ali će ga biti.
Za ulicu će ti 50mm na kropu biti malo preusko. Ti sam odluči. Ako imaš kit objektiv, lako ti je da zalepiš zoom prsten na 35 i na 50 mm pa da vidiš kako se snalaziš.

Moj glas ide na 50/1.8 zbog milimetraže koja je (što veća) bolja za portrete (koej nameravaš pretežno da fotkaš).

Van mreže Petko30

• Iskusni član
    • Pogledaj profil
Odg: Objektiv za Nikon D3200
« Odgovor #2 poslato: Maj 22, 2015, 01:19:31 pre podne »
Prvo bi uzeo 50 mm. Imam oba i ovim redosledom sam ih nabavljao.