Ovaj tekst sam čekao...
Da dam i ja neke inicijalne komentare iz prve ruke - flash nije ''zglobni'', u smislu da ga nije moguće uperiti ka gore (bounce flash), što je malo čudno obzirom da je slična implementacija u starijem bratu (G1X II) gde je ovo ipak moguće (takođe moguće kod Sony-ja). Od svega, mislim da mi je ovo najveća zamerka.
Još jedna stvar koju sam primetio, ovoga puta u poređenju sa S120, jeste da na G7 X, u manuelnom (M) modu prstenu oko objektiva nije moguće dodeliti drugu funkciju osim izbora otvora blende (aperture) ili brzine zatvarača (shutter speed), gde funkcija koja nije izabrana automatski prelazi na prstenčić pozadi. U ostalim modovima (P, Av, Tv) izbor funkcije ''objektivnog'' (
) prstena je daleko veći (a tako je bilo na S120 i u M modu). Ako nešto ne volim, to je kad odluče da neku opciju iz ranijih modela ''povuku'' u narednom modelu...
(znam da nije u pitanju isti model/serija, ali je Canon-ov firmware gotovo uvek isti, gde su ovo baš mogli i da ostave)
Najupečatljivija (pozitivna) razlika u odnosu na S120 jeste količina svetla koja se registruje - zahvaljujući većem senzoru, ali i mnogo svetlijem (bržem) objektivu, gde čak i pri punom zoom-u u uslovima slabog osvetljenja, a bez blica, ISO vrednost može ostati mala a kvalitet fotografije mnogo bolji.
Nedostatak frontalnog držača (grip-a) lično ne smatram nedostatkom (subjektivni osećaj), ja sam svojevremno i za S120 kupio
tri ''Flipbac'' gripa (u paketu), pa na kraju nisam stavio nijedan
I da... Meni veoma bitan podatak vezan za veličinu/dimenzije aparata - uspeo sam da ga uguram u istu torbicu u kojoj sam nosio i S120, Lowepro Tahoe 10
Doduše,
malo je knap