Autor Tema: Flicrk - i Yahoo koji bi da se omasti  (Pročitano 3027 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zoran Rodic

• Blogger
  • Veteran
  • *
  • Pol: Muškarac
    • zrodic
    • Pogledaj profil
Flicrk - i Yahoo koji bi da se omasti
« poslato: Decembar 03, 2014, 12:03:22 posle podne »
Dakle, nisam uspeo da nadjem originalni izvor ove vesti, ali mi se cini verodostojnim:

Citat
Ukoliko postavljate fotografije na Flickr korišćenjem licence za komercijalnu upotrebu (commercial-use creative commons license), Yahoo je spremio malo iznenađenje za vas – uskoro će moći da ih prodaje i sav novac zadrži za sebe.

http://www.24sata.rs/specijal/it/vest/yahoo-zeli-da-profitira-na-vasim-flickr-fotkama-evo-kako-da-ga-sprecite/159440.phtml

Zanima me, sta ja ovde treba da cekiram da mi neko ne bi neovlasteno koristio fotografije?
Ne bih da paranoisem, ali ima da pobrisem ceo nalog... samo li namirisem da neko masti brkove.

''Ne moze da svane pre zore''

Van mreže dalibort82

• Veteran
  • Dalibor Tomić
    • dalibort82
    • Pogledaj profil
Odg: Flicrk - i Yahoo koji bi da se omasti
« Odgovor #1 poslato: Decembar 03, 2014, 12:31:48 posle podne »
Ma pusti te price, zvanicno ce flickr biti u mogucnosti da prodaje fotografije preko (gettija) ali samo ako korisnik to zeli, bice posebna sekcija gde ce moci da se unose i MR i ostale informacije. :D
“I don't trust words. I trust pictures.” ― Gilles Peress

Van mreže Zoran Rodic

• Blogger
  • Veteran
  • *
    • zrodic
    • Pogledaj profil
Odg: Flicrk - i Yahoo koji bi da se omasti
« Odgovor #2 poslato: Decembar 03, 2014, 12:52:01 posle podne »
Pa koliko znam, to je moglo i pre. Imas u opcijama mogucnost da dozvolis fotku za getty ili ne.

Mozda gresim, ali vi stokeri ste verziraniji za ove ugovore, klauzule i ta sitno pisana cudesa.

Licno, preferiram solarno placanje :) :)
''Ne moze da svane pre zore''