Bole, ja trazim ovakve kritike, zahvalan sam na svakoj, ne postoji ni milimetar sujete, nema potrebe da se bilo sta ulepsava.
Kad budem zadovoljan fotkama, znacu sam. Za sada bas imam takav osecaj, OK su fotke, ali nije to to.... sta je to to, pokusavam da otkrijem
Priznajem, divim se nekim ljudima na forumu, ima bas mnogo dobrih slika i talentovanih ljudi... ne komentarisem, jer se prosto nema sta reci.
Kadrovi me muce, kao i kompozicija... pa i obrada... Svuda treba usavrsavanja... Toliko da sam shvatio da prirodan osecaj nemam, ali stvarno se trudim da naucim. Tehniku mislim da imam, ali mi fali ideje i iskustva, prosto mi treba vezbe i to mnogo da bih uopste uhvatio neki pravac.
Postoji i faktor strpljenja ili nikad ne putujem sa fotografskim entuzijastima, njima nije jasno zasto meni nije dovoljno da opalim turisticku fotku, pa nastane pozurivanje, kod mene nervoza i nedostatak opustenosti... a mozda je i samo izgovor. Izgovor je zato sto nije potrebna neka metropola da bi se napravila dobra fotka, dovoljno je izaci na ulicu.
Lepo si primetio Hornet, UZASNO su poceli da me nerviraju turisti
Iako spadam u istu grupu, neverovatno koliko nemaju postovanja za fotografisanje. Ulecu u kadar, iako je ocigledno da sam se bas namestio. Sad u Budimpesti, neka kineskinja me je 5 (bukvalno 5) puta udarila u ledja u roku od 10 sekundi i to bas da me pomeri sa mesta, mene od 100kg dok sam se namestao , bez pardona
Rim je predivan i definitivno cu ga ponovo obici, ali to ce biti minimum 5 dana, jer je najmanje toliko potrebno da bi se videlo ponesto. Prosto neverovatno koliko ti Italijani imaju osecaj za lepo, sve je nekako upakovano kako treba.
Hornet, mene uhvati ponekad depresija kad vidim kako se ljudi odnose prema svom gradu, kako izvlace maksimum iz svoje istorije, kulture... kako uspevaju da prodaju duh grada i kako je sve ocigledno na prvi pogled. Deprimira me jer znam koliko Beograd recimo ima lepog, ali je sve to tako nabacano, neplansko i nepazljivo uradjeno da je to tragedija. A potencijala koliko volis... Ne znam kako to promeniti, potrebna je opsta svest da se promeni, odnos prema sebi, tj. prema svom gradu i zemlji. Cak kao da zelimo da uruzimo i ono sto smo zapostavili... a Beograd na primer, ima jako mnogo potencijala u svakom smislu, arhitektura, duh, prirodan geografski polozaj. Postoji i ona ekonomska komponenta, ali mislim da nije samo to. Kad naucimo da volimo sebe, naucicemo da volimo i cuvamo ono sto imamo...