Evo prodje dan, niko ni rec da napise.
Decje portrete je prilicno nezahvalno komentarisati, jer su deca... naprosto deca, i ona su uvek slatka, ma kakva fotografija bila ... jelte... a i ljudi su dosta osetljivi, pogresno protumace komentar i to nekako ode u neku drugu krajnost.
Ova fotografija, ovakva kakva jeste,... ona samo moze imati emotivnu vrednost kao porodicna fotografija. Ovako, na prvi pogled... rekao bih, uslikala Nana sunce svoje sa kompaktom na slavi posle torte.
AH... ne bi mi verovao, koliko sam pasusa ispisao, pa obrisao i opet zapoceo novi pasus... ali bicu uporan da isteram ovaj post do kraja.
Ubuduce iskoristi sve prednosti koje tvoj aparat nosi sa sobom, budi kreativniji u izboru trenutka, pozadine, rakursa. Izbegavaj animiranje dece da bi ih uslikao, ... biraj spontani trenutak, kada te nisu svesni. Ako vec ne ide spontano, onda maksimalno iskontrolisi pozadinu, garderobu ... ne treba tu puno truda, veruj mi.
Ovde ne valja ni rakurs, ni bokeh ... ni momenat, ... sta znam... mozda bi trebalo da napises sta ovu fotografiju izdvaja od ostalih, pa si odlucio nju da okacis.
Evo, okacicu dva primera cisto da slikovito docaram sta pisem. Nista ovde od opreme nije spektakularno... 550d+18-55+ 430EX i EOS M 18-55+270EX