naletio sam ovih dana na nešto simpatično na ebayu, pa da pitam fotografe šta misle o tome.
mali slave flash, iako ima i hot shoe pa ga se može direkt na aparatu koristiti.
piše gn 18, iako u komentarima sam vidio da je slabiji, tipa gn 12. prvenstvena namjena mu je da bude u torbici od olympus pen-a, iako buduća namjena mu je sa novim kompaktom kad ga kupim, s obzirom da je danas nemoguće nać kompakt a da ima pošten blic.
za duplo više para se može nabaviti yongnuo 460, ali to je ipak flash u punom smislu, puno veći, tilt-abilna glava, regulacijom snage, i GN 33 koliko vidim. i neznam dali može biti slave. osim toga, ogroman je, veći od kompaknih aparata, a i skoro pa veći od samog pen-a.
automatika, tj TTL mi ne treba jer bi blic koristio samo za onih 1% slika kad slikam vani s blicom. tipa 3-4 puta godišnje po par slika. a i znam koristit blic, još kao mali sam slikao sa analognom minoltom i pripadajućim blicom. ali to mi sečini preveliko. bačene pare. ionako bi bio doma.
ovaj manji, iako slabiji, se može spojiti preko nosača sa bilo kojim aparatom, i nije velik. a i nije mi potreban neznam koliko jak blic.
a sa penom to izgleda ovako, i nisam najminimalnije zadovoljan.
ovo je full slika
i crop na iso 800