hmmm, ma znam ja da bi najbolje bilo kupiti nesto novo, ali sva moja fotooprema, osim ruksaka i fototorbe je polovna! Radi se o tome da nisam siguran vise ni u novo, primjer:Moj prvi blic je bio Metz-nov kupljen u foto Žuniću, garancija 1 godina, necete vjerovati blic mi se pokvari na jednom krštenju poslije 1 godine i 4 dana-ja ga odnesem gdje sam ga kupio, prodavac samo odmahuje glavom....nista od reklamacije/servisa...odem kod jednog jedinog majstora u Sarajevu za fotoopremu da vidi moze li ga popraviti....otvorio ga i zatvorio(kao doktor pojedine pacijente!)...kaze mora se kupit drugi blic....ja odem i kupim polovan YN kojeg i sada koristim, sve je u redu, izdrzi on sve napore-ali mi treba jos jedan blic za svadbe, ovaj Canon 430 EX bi koristio kao glavni blic a ovaj sto imam YN-kao pomoćni da dosvjetljava u tamnim restoranima....e sad...ima i ovdje u BiH kupiti taj blic(samo ga u Sarajevu nisam nasao!
), po drugim gradovima gdje prodavci traze da im ja prvo posaljem pare a oni ce meni "100% ispravan blic" ali sam ja takav da dok ne "opipam"
ne kupujem-svaka roba mora da se proba-jel tako!? Mislim nije da ne vjerujem da je blic ispravan nego jednostavno a sta ako je previse izgreban sa spoljasnje strane-ne bih ni takav blic kupio...jesam malo cjepidlaka ali sta cu....pare se ne zaradjuju bas tako lako da bih kupovao na nevidjeno....ima bliceva od 300 KM do 450 KM polovnih-ali kao sto rekoh-sve u drugim gradovima...
A u svakom slucaju hvala vam na obavjestenju...nego, opet jedno pitanje iz prve ruke ko ima taj blic- da li je velika razlika izmedju 430 ex i 430 ex II? Hvala!