hmm, sto se tiče davanja samo telefona na oglas-tu ih razumijem.Ima raje sto drugima reklamiraju prodaju fotoopreme, pa stavljaju samo broj telefona.Recimo ja radim i na autopijaci, nedjeljom reklamirajuci aute koji se prodaju(tu spada uzimanje podataka auta, fotografisanje automobila i broj telefona vlasnika auta).E sad, ja kad stavim oglas na net za prodaju automobila pored stavljanja broja telefona-obavezno naglasim da za sve informacije samo na broj telefona-nista e-mail ni privatnim porukama.(sto je i logicno!?).Onda mene opet kontaktiraju internetom i pitaju tako za neku dodatnu opremu, ali ja vec imam pripremljen tekst-copy/paste koji glasi ovako;"Postovanje!Za sve informacije u vezi automobila morat cete direktno nazvati na broj telefona vlasnika,auto nije moj, covjek me zamolio da mu objavim oglas na net!
Pozdrav i sretno!"
I to je to.Ko je imalo razuman nazvat ce onda vlasnika automobila za sve informacije(jer ako se raspituje za auto od 25000 KM onda "bi mogao potrositi i 25 feninga za sve informacije, zar ne?).Ali ne!?Onda mene opet kontaktiraju da ja zovem vlasnike i tako to...dosadnjakovići!