Pa malo sam se potrudio da procitam stosta o ovoj fotografiji, u potrazi za realnim objasnjenjem, ali nesto nisam uspeo pronadjem nista … (gle cuda) … smisleno.
Chromogenic color print na pleksiglasu, dimenzija 185 x 362 cm fotografije, specifican nacin obrade , kao i cinjenica da je isprintano samo 6 komada … od cega su 4 u muzejima, cine ovaj primerak ovako raritetnim.
Osim toga, autor je cenjen i nije mu strano da drma velike cene za svoje fotografije.
Eto, to je pojasnjenje … pa vi sad procenjujte, da li to zaista vredi toliko. Svaka dalja diskusija vodi u filozofsku raspravu u levitirajucem polozaju, od koje iznenada raste duga masna kosa … ili čeona žila glupača.
Da se razumemo, fotografija je odlicna … meni se izuzetno dopada, ali necu preterati ako kazem da sam na ovom forumu video desetine boljih.
Nesumnjivo da je ulozen ogroman trud u njenu realizaciju, medjutim kvalitet ocigledno da nije relevantni faktor, koji bi sam i pojedinacno mogao bilo koju od njih da izdigne ovako visoko.
Odgovor na dostignutu vrednost ne treba traziti u bilo cemu sto ima dodira sa umetnoscu.